El Pessebre Vivent de Castell d'Aro, el més antic de Catalunya, celebra la 63a edició

El Pessebre Vivent de Castell d'Aro ja va rebre els primers visitants d'enguany el passat cap de setmana. Es podrà tornar a visitar el dia de Nadal, el dia de Sant Esteve i també l'1 de gener.

Si a Castell d'Aro hi ha una tradició per excel·lència, aquesta és el Pessebre Vivent. Un esdeveniment que uneix, harmonitza i mou tot el poble en el qual any rere any participen castellarencs i castellarenques de totes les edats. L'entorn és idíl·lic per aquest tipus de representacions, ja que sense els figurants ja és la viva imatge d'un pessebre. Per aquest motiu el mossèn Gumersind el va posar en marxa l'any 1959, inspirant-se en el d'Engordany (Andorra) i convertint-lo així en el pioner a Catalunya.

La d'enguany és, per tant, la 63a edició, i des de l'organització celebren poder-la tornar a portar a terme amb normalitat i sense restriccions d'aforaments. De fet, el primer dia abans d'obrir portes ja hi havia llargues cues d'espera de visitants impacients per gaudir dels diferents quadres i escenes. La il·lusió de l'elevada quantitat de gent que visita el Pessebre Vivent és el que principal motor de motivació de l'associació per a continuar endavant i per buscar novetats. Aquest any no són en clau de nous quadres, sinó que s'han encarregat de renovar, reparar i modificar els ja habituals.

El recorregut ha tornat a comptar amb les tradicionals escenes com l'anunciació, el naixement, el mercat, la visita dels Reis d'Orient, o la desena d'espais i escenes quotidianes protagonitzades per pastors, pastores, pastorets i pastoretes, que a banda de xerrar, fer gresca, treballar, menjar i escalfar-se amb el foc, també ofereixen al públic tastets de vi, i de pa amb xocolata. D'altra banda, s'hi poden trobar de nou diferents oficis de l'època, com els ferrers, els fusters i les filadores. Tots els quadres estan amenitzats amb música nadalenca. L'inici del recorregut està marcat per unes grans estrelles nadalenques il·luminades que obren el camí, i el final és on es troben la Verge Maria i Sant Josep amb el nen Jesús acabat de néixer en braços.

Els dies escollits per poder visitar el Pessebre Vivent més antic de Catalunya enguany han estat el dissabte 17 i diumenge 18 de desembre, els dies de Nadal i Sant Esteve i també l'1 de gener, tots ells a partir de les 19 h.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura