Torroella de Montgrí gaudeix amb la 628a Fira de Sant Andreu

La Fira de Sant Andreu ha centrat l'activitat del cap de setmana a Torroella de Montgrí. La celebració té 628 anys d'història i vol ser un espai on reivindicar l'activitat de la ramaderia i l'agricultura al municipi. L'esdeveniment ha comptat amb expositors, parades als carrers, espectacles de cavalls i concerts, fent que la festa sigui una cita lúdica i cultural. Una fira que tot i que passin els anys, continua sent un dels grans atractius de la comarca. 

D'aquesta manera l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, donava el tret de sortida a la 628a Fira de Sant Andreu. Un esdeveniment que ha omplert la localitat de parades i activitats, demostrant l'impacte que genera als ciutadans, però també a la gent dels voltants. Aquest dissabte i diumenge han estat dos dies intensos, amb una quinzena d'activitats com concerts, espectacles de cavalls i exhibicions. La fira se centra en les activitats d'agricultura, ramaderia i pesca al municipi, ressaltant la importància del sector primari en el nostre dia a dia. Vol recordar d'on venim, però també remarcar la importància d'ajudar a les noves generacions.

Dins la Fira de Sant Andreu també es programa la "Fira en el record". Una cita que ha arribat a la 21a edició i que s'ha centrat en com era la producció i el consum d'energia temps enrere. Les visites han ofert un recorregut per cinc espais del centre de la ciutat, on a cadascun d'ells, s'hi ha fet una representació teatral per complementar l'explicació.

Aquest any tampoc hi han faltat la presència d'animals com els cavalls, que han atret les mirades de grans i petits. La fira de Sant Andreu és considerada la fira d'hivern del municipi i compta amb la col·laboració de molts ciutadans i entitats.

Un exemple d'aquesta implicació és l'exhibició de gimnàstica rítmica, que ha omplert la Plaça de la Vila. Un espai que, igual que el Passeig de Catalunya o l'Espai Ter, ha lluït amb les diferents parades i expositors.

L'origen d'aquesta celebració data del segle XIV i s'ha convertit en una fira comercial, lúdica i cultural.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura