La Cantada de Calella tindrà un record per Viladesau i Ortega Monasterio

La Cantada de Calella tindrà un record per Viladesau i Ortega Monasterio
Palafrugell

Data: 27/06/2018

El primer cap de setmana de juliol se celebra la tradicional Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell. És el tret de sortida oficiós que dona pas a la temporada estiuenca a casa nostra i que continua l’endemà amb el concert d’Albert Pla dins el festival Ítaca.

En aquesta 52a edició de la Cantada, hi actuaran els grups Havàname, L’Empordanet, Peix Fregit i Port Bo, el degà de la Cantada. I també cal destacar que, enguany, es tindrà un record especial per a les figures de Ricard Viladesau i Ortega Monasterio, dues autèntiques figures cabdals a nivell musical.

Les activitats al voltant de la Cantada s’iniciaran el dia abans, així el divendres 6 de juliol tindrà lloc, al local de l’AVAC, la conferència "L'impacte de les havaneres a l'Europa romàntica: la sensualitat d'un ball, la modernitat d'una cançó", a càrrec d'Anna Costal, musicòloga i professora de l'Escola Superior de Música de Catalunya.

L’endemà, dia de la Cantada, durant la tarda i al llarg de la nit se celebrarà el tradicional Mercat d’Artesans al Passeig del Canadell i al carrer de Francesc Estrabau de Calella. Com ja és habitual, la Cantada podrà seguir-se en directe a través de les pantalles gegants que s’instal·laran a la platja del Canadell (Calella de Palafrugell), platja del Port Pelegrí (Calella de Palafrugell), Plaça Nova (Palafrugell) i a la platja de Llafranc. 

I com sempre, en finalitzar la Cantada, a partir dos quarts d’una de la matinada, es desenvoluparan els concerts de prop que tenen lloc a les tavernes de Calella de Palafrugell. L’endemà el Festival Ítaca agafa el relleu de l’escenari de la platja del Port Bo per oferir el d’Albert Pla acompanyat d’una banda de luxe formada pels músics Pascal Comelade, Tino di Geraldo, Quimi Portet, Diego Cortés i Raül Refree. La 52a edició de la Cantada s’ha presentat aquest dimecres al CaixaForum de Girona i ha comptat amb la presència d’Albert Gómez, regidor de promoció econòmica de l’ajuntament de Palafrugell; Oriol Oller, director artístic de la Cantada; Bernat Rubió, Director de banca d’institucions de CaixaBank a Girona i Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura