La biblioteca de Palafrugell ofereix poder tenir una obra d'art a casa durant 30 dies

Palafrugell

Data: 13/06/2024

La biblioteca de Palafrugell des de l'any 2008 compta amb un servei de préstec d'obres d'art per a qualsevol persona que tingui el carnet de Biblioteques de Catalunya. Es tracta d'un catàleg de més de 150 obres que durant 30 dies les persones podran tenir a casa seva en préstec de forma gratuïta. La iniciativa s'emmarca en el projecte EmocionART-se, que té per objectiu difondre l'art entre la ciutadania i promoure artistes locals. 


Obres d'art com les que podeu anar veient en imatges al reportatge són les que les persones amb carnet de la Biblioteca de Palafrugell poden tenir a casa seva durant trenta dies. N'ofereixen més de 160 i, amb tanta varietat, mides i estils artístics, tothom pot trobar-ne alguna amb la que s'identifiqui o que vulgui tenir durant uns dies a casa seva o a l'empresa. Totes les obres són d'artistes amb vinculació amb Palafrugell. N'hi ha des d'artistes locals aficionats, fins a peces de Rodolfo Candelaria o Tano Pisano.

La iniciativa s'emmarca en el projecte EmocionART-se i, tot i que aquests dies se n'està parlant molt, porta en marxa des de l'any 2008. Des de llavors ja són moltes les persones que fan ús del servei.

El procediment és molt senzill. Hi ha un catàleg digital que es pot consultar a través de l'ordinador o del telèfon mòbil al web del fons Arteca. Aquí es poden veure totes les obres disponibles i també tenir informació de cada una d'ella i de l'artista que hi ha al darrere.

Un cop escollida la peça, la persona en qüestió s'apropa a la Biblioteca a buscar-lo, tal com hem fet amb els llibres tota la vida. Quan han passat trenta dies, és moment de tornar l'obra a la biblioteca, tot i que si voleu tenir-la uns dies més a casa, el període de préstec inicial es pot prorrogar durant trenta dies més.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura