La Jornada Gastronòmica de la Poma ofereix 7 menús de restaurants de Torroella-l'Estartit

  • En el transcurs d'aquest mes d'octubre es celebra la Jornada Gastronòmica 'La Poma a la Cuina'. Hi participen 7 restaurants de Torroella de Montgrí i l'Estartit, que ofereixen als comensals uns menús amb la poma com a denominador comú.
  • L'Estació Nàutica de l'Estartit-Illes Medes n'és l'organitzador i rep la col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el patrocini de la Poma de Girona i el Celler Castell de Peralada.

El gratinat de formatge de cabra amb poma i reducció d'Oporto o l'albergínia a la mel amb botifarra negre, bolets i poma Gala són algunes de les propostes gastronòmiques de la 17a edició de la campanya 'Poma a la Cuina'. La iniciativa, que es succeeix aquest mes d'octubre, aglutina la participació de 7 restaurants de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Ofereixen uns menús d'entre 35 i 48 euros amb la poma com a denominador comú.

Enguany, els entrants, les postres i les begudes venen maridats amb un suquet de peix com a plat principal. Es poden tastar al Picasso de Torroella de Montgrí, i a l'Estartit; a l'Alba, Can Dalfó, el Club Nàutic, La Palmera, la Xula i Medes II.

Aquesta és una de les millors èpoques de l'any per degustar la poma, ja que es troba en plena campanya de recol·lecció. El producte, en concret, és un dels emblemes del municipi i la dedicació exclusiva d'una jornada gastronòmica el dota "d'un valor afegit".

Més enllà dels menús, la campanya ha programat dues activitats paral·leles de caràcter pràctic. Són un show cooking amb el pastisser Josep Brugués i el xef Toni Cabrera per aquest dissabte i un concurs de postres de poma el 15 d'octubre.


FOTOGRAFIA. Xavier Martí, tècnic de comunicació de Torroella de Montgrí i l'Estartit.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura