Tintin arriba a Begur

Begur

Data: 25/10/2019

INTERVÉ: David Galceran, tècnic de Cultura a Begur / Rosa Vila, bibliotecària

El reporter Tintin i el seu inseparable gos Milú viatjaran aquest cap de setmana a Begur amb el capità Haddock, els policies Hernández i Fernández i la resta de personatges de les aventures de Tintín. La vila baixempordanesa acull la 15a edició de la Trobada Tintinaire de Catalunya, una cita anual pels fans de Tintín que per primera vegada fa parada a la comarca del Baix Empordà. L'esdeveniment, impulsat per l'entitat 1001 Associació Catalana de Tintinaires és una festa per tota la família en què els més petits poden conèixer el personatge d'Hergé i les seves aventures per tot el món i els més grans fer nostàligia i recuperar de la memòria les bones estones amb els còmics de Tintin.

Dissabte s'han organitzat projeccions de pel·lícules i documentals al cinema-casino de Begur a més d'una ruta indiana. Diumenge festa grossa amb una trobada de vehicles clàssics relacionats amb el món de Tintin, el pregó de la trobada a càrrec del periodista i crític d'art Josep Maria Cadena, activitats infantils i un dinar de germanor.

Aquesta setmana però Begur ja s'ha vestit de Tintin i es pot visitar a les escoles Velles les exposicions 'Tintin, còmic i personatges' i 'Les llengües tintinaires'. A més des de la biblioteca Salvador Raurich s'ha organitzat l'hora del conte relacionada amb les aventures de Tintín.

Gràcies a aquesta trobada tintinaire, Begur es converteix aquest cap de setmana en la capital catalana de tots els tintinaires vinguts d’arreu del país, agafant així el relleu a les poblacions que han acollit aquest popular esdeveniment en les anteriors 14 edicions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura