Calonge lluita per ser un poble de llibres

Després de gairebé 2 anys que es va posar en marxa el projecte "Calonge, poble de llibres", ens hem acostat al nucli antic de la vila per conèixer de primera mà quina és la realitat i com ho estan vivint les llibreries i els veïns o visitants que s'apropen encuriosits per aquesta iniciativa.

Ja fa gairebé 2 anys que Calonge i Sant Antoni va iniciar el projecte "Calonge, poble de llibres" amb la intenció de reviure el nucli antic amb l'obertura de 7 llibreries i consolidar-se com la primera booktown de Catalunya.

Tot i les dificultats que han d'afrontar les llibreries per tenir una afluència de clients constant en un poble petit de la Costa Brava, on la majoria de visitants només venen a passar l'estiu, fan un balanç positiu des de la seva obertura, sobretot gràcies al fet que han ampliat els seus negocis, no només a la venda de llibres, sinó també a organitzar activitats, convidar escriptors que volen presentar els seus llibres i complementar-ho amb un tastet de vins i aperitius.

El fet que s'organitzin activitats complementàries com la presentació de llibres o, fins i tot, concerts en el cas de la llibreria musical La Fàbrica, anima que s'acostin més visitants a la zona i a la vegada es creï un vincle més personal entre els llibreters i els clients.

Al carrer Major també trobem un espai diferent, El Kamerino, dedicat al llibre de segona mà i a la restauració i conservació de mobles antics; curiosament la venda de llibres es fa a pes, una botiga singular que no deixa indiferent a ningú.

D'altra banda, també hi ha veus més crítiques entorn del projecte, ja que creuen que a part d'incentivar tot allò relacionat amb el món de les llibreries, s'haurien d'obrir altres tipus de negocis per atraure més visitants i també que s'obrís l'esglèsia i el castell al públic.

Amb tot, "Calonge, poble de llibres", va néixer amb la missió de dinamitzar el territori durant tot l'any, i al voltant del projecte inicial d'obrir noves llibreries, aquestes han sabut posar en valor altres activitats relacionades amb la vila com són els vins de Calonge, tot amenitzat amb música en viu o la invitació d'escriptors per presentar les seves últimes obres literàries.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura