Sant Feliu i Platja d'Aro inicien el Carnaval amb el canvi de colles carnestoltes

El Baix Empordà ha estat marcat aquest cap de setmana per les presentacions de les colles de carnaval, els sopars i els canvis de reis i reines carnestoltes.

En el cas de Sant Feliu de Guíxols, el traspàs de la bomba ha donat el tret de sortida al carnaval. La tradicional passada de la bomba que trobem les seves primeres edicions a inicis del segle XX serveix per encetar els dies de gresca al municipi i anunciar ben alt i fort que el carnaval ha arribat

Les Esponges han traspassat la bomba als nous reis carnestoltes, els Torrats, que prenien el poder del carnaval ganxó per primera vegada a la seva història.

A Platja d'Aro el Rei Carnestoltes Trencadís de Mar Obert i Reina de Carnaval Sagrada Xalana, de la colla La Xalana del Port, reis de l'edició anterior, han traspassat als nous reis de la colla Els Collonuts la vara del Carnaval i tots els poders per manar al municipi fins dimecres de cendra.

Aclamats pel públic, ses majestats Mis Soni, Reina dels Collonuts gelats que a tots us deixarà bocabadats i Àlex, Rei dels Collonuts, de les nits i les matinades a què totes us deixarà gelades, com mana la tradició, aprofitaven el canvi d'atributs per llegir els primers manaments d'aquest Carnaval.

Els Reis van arribar amb carrossa a l'avinguda S'Agaró on tota la comitiva de Carnaval els esperava per viure el moment del traspàs de poders.

Amb el canvi d'atributs i el traspàs de la bomba, ambdós municipis enceten uns dies molt intensos que arribaran a tots els racons del poble.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura