Neix la Fundació Pujolboira

Albons

Data: 22/10/2021

Presenten la Fundació Pujolboira, una fundació que pretén preservar, difondre i donar a conèixer el més d'un miler d'obres de l'artista, que va morir fa dos anys deixant un immens llegat artístic.

Ramón Pujolboira va viure i desenvolupar la major part de la seva vida personal i artística a Albons, lloc icònic i emblemàtic on s'ha decidit presentar la nova fundació. Concretament, davant el mural que va pintar a l'absis de l'església.

La Fundació organitzarà exposicions fixes i itinerants, de les quals la primera serà a l'Escala i s'inaugurarà el pròxim mes de novembre, però també cursets i tallers que permetin mantenir i difondre la visió que tenia Pujolboira de l'art. També s'està treballant per crear una beca per a joves artistes amb interès en la pintura.

Pujolboira és considerat, per a molts, l'últim renaixentista. Va ser un artista polifacètic que, tot i ser conegut principalment per les seves pintures, també havia estat escultor, gravador i docent. El món de la docència el va tocar únicament durant la seva darrera dècada de vida, en la qual va decidir transmetre la seva tècnica i experiència.

La Fundació i l'ajuntament està preparant també un centre d'art de l'artista a Albons.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura