Palamós torna a celebrar la festivitat de Sant Antoni Abad

INTERVENEN: Mossèn Pere Narbón // Núria Botellé, regidora de cultura

Gossos, conills, cavalls, ponis, ases, ovelles, i... fins i tot gallines i faisans! Tota mena d'animals han passat aquest cap de setmana pel Passeig del Mar de Palamós per ser beneïts, i és que el municipi ha pogut tornar a celebrar la festivitat de Sant Antoni Abad, patró dels animals.

La festa de Sant Antoni Abat va néixer com a homenatge a la gent de pagès, als treballadors del bosc i als traginers que feien viatges amunt i avall amb el seu bestiar. En el passat va ser una festa clau en moltes poblacions i en l'actualitat en algunes encara és un gran reclam, com és el cas de Palamós, tot i que ara els protagonistes són els animals domèstics.

Sant Antoni Abad s'ha convertit doncs en un esdeveniment cultural i familiar que engresca a tota la població. De fet, eren moltes les persones que al moment de beneir a la seva mascota, treien el mòbil per fer una fotografia de record del moment d'aquesta benedicció.

Enguany s'ha recuperat l'activitat al 100%. No només els animals han tingut el seu moment de glòria, sinó que també s'ha tornat a portar a terme la primera ballada de sardanes de l'any a ritme de l'Agrupació Sardanista Costa Brava.

La festivitat a Palamós és una activitat organitzada per la parròquia de Santa Maria del Mar i l'àrea de cultura del consistori.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura