Revetlla de Sant Joan multitudinària i marcada per les bones temperatures

Revetlla de Sant Joan multitudinària i marcada per les bones temperatures
Baix Empordà

Data: 24/06/2019

La coca de Sant Joan, el cava i sobretot els petards i focs artificials han estat els grans protagonistes de la revetlla de Sant Joan a la Costa Brava, que enguany ha vingut marcada pel bon temps i l’inici d’una onada de calor sahariana que està previst  que s’allargui durant tota la setmana.

El 23 de juny és tradicionalment la festa popular que marca l’inici de l’estiu a la Costa Brava i  per aquest motiu la majoria d’activitats de la nit més curta de l’any, ja siguin revetlles populars o els cada dia més de moda festivals, s’han fet a l’aire lliure.

Enguany a més, el Sant Joan coincideix amb un cap de setmana llarg de 3 dies que s’ha traduït amb  un gran nombre de visitants al territori i la majoria d’hotels de la comarca fregant la plena ocupació.
 
Festa Major de Palamós
Palamós celebra sempre la seva Festa Major coincidint amb el Sant Joan, la qual cosa converteix la vila en un pol d’atracció de visitants que busquen viure la revetlla des d’una vessant festiva. Les barraques de la platja han estat un any més l’atractiu principal de la revetlla i han reunit milers de persones a la platja.
 
Ítaca Sant Joan
La doble nit de concerts a l’Estartit del Festival ÍTACA – Cultura i Acció s’ha convertit en un imprescindible del Sant Joan a la Costa Brava. Amb totes les entrades exhaurides, a la platja de l’Estartit s’hi va viure una autèntica festa al ritme d’Els Catarres, Oques Grasses, Roba Estesa, Lildami i Serial Killerz.
 
Festival NOMAD
El festival NOMAD ja és indissociable de la revetlla de Sant Joan a Sant Feliu de Guíxols i és sinònim de festa assegurada.  Fins ben entrada la matinada es van portar a terme concerts a l’escenari d’aquest esdeveniment lúdic i cultural que porta durant quatre dies a la ciutat ganxona moda, gastronomia, música o activitats familiars.
 
Revetlles populars
Malgrat que no són tan participades com fa uns anys, les revetlles populars han estat també una opció per molta gent, que ha apostat per sopar a la fresca amb els seus veïns i veïnes, encendre les tradicionals fogueres de Sant Joan, menjar la típica coca i acabar la vetllada amb balls populars. És el cas de municipis com Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Palafrugell o Begur.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura