La cristinenca Maria Rosa Comas guanya el V Concurs de Microrelats de Dones

La cristinenca Maria Rosa Comas guanya el V Concurs de Microrelats de Dones
Santa Cristina d'Aro

Data: 09/03/2020

La cristinenca Maria Rosa Comas Mongay, amb l’obra Benvinguda, ha guanyat el primer premi del V Concurs de Microrelats de Dones, que organitza el Punt d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. En segon lloc ha quedat Gracia del Riego Cobos, de Sant Antoni de Calonge, amb Por ella, i en tercer lloc, Ares Solà Mauri, de Girona, amb Breu història de la dona. Els premis es van atorgar divendres al vespre a l’Espai Ridaura, amb la presència de la regidora d’Igualtat, Imma Martí, que encetava l’acte juntament amb la delegada territorial de l’Institut Català de les Dones, Fina Surina, i l’alcaldessa, Lourdes Fuentes. En aquesta edició han concorregut un total de 44 treballs, el doble que l’any passat. Dels treballs presentats, 37 han estat presentat per dones i 7, per homes. A més, 3 de les obres provenen de veïns del municipi i la resta, d’arreu de Catalunya i País Valencià.

Abans de l’entrega dels premis, l’actriu Silvia Albert Solape va interpretar el monòleg teatral “No es país para negras”. En acabar l’obra, que tracta de les discriminacions que pateixen les dones racialitzades, el públic present, més de 150 persones, van aixecar-se per aplaudir-la. Seguidament, l’actriu va interactuar amb el públic per parlar sobre el contingut de l’obra, acompanyada de 10 cristinenques africanes o afrodescendents, les quals van aportar les seves vivències particulars amb el municipi.

Al final de l’acte, l’associació Ermessenda va presentar Ermessenda d’Honor, que ha recaigut a l’establiment Can Saleta, amb 150 anys d’història. Van recollir els carnets de sòcies honorífiques les germanes Montserrat i Núria, que, al mateix temps, van signar en el llibre d’honor de l’entitat. “A Can Saleta es troba tot allò que no es troba enlloc”, va manifestar la presidenta de l’entitat, Maria Josep León, que va anunciar que s’institucionalitzarà anualment i que es vol que l’elecció es faci per votació popular.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura