S'inaugura el primer espai d'art i cultura italiana de Girona

INTERVENEN: Emanuela Carmenati, vicecònsol d'Itàlia a Girona; Raffaele Pinto, professor de filologia italiana a la UB i expert en Dante

L'art i la cultura italiana ja disposen del primer espai expositiu a les comarques gironines dedicat als seus artistes. Es tracta de Il Faro, situat a l'Avinguda Costa Brava, a Platja d'Aro. Un espai obert a tothom que s'ha inaugurat aquesta setmana amb motiu de la commemoració dels 700 anys de la mort de Dante. Per celebrar aquesta efemèride s'ha convidat al professor Raffaele Pinto, expert en aquest pensador, a fer una conferència.
 
Pinto reflexiona sobre la situació actual, amb un context de crisis que es complementen les unes a les altres. Amb el tema "Una guia per sortir de la foscor", exposa els punts de vista de Dante per intentar donar resposta als problemes de la societat.
 
A l'espai també s'hi han exposat diverses il·lustracions de l'artista veronès Giancarlo Zucconelli. Un cop acabada la conferència s'ha dut a terme un tast de panetones artesans fets per italians residents a la zona, una oportunitat perquè es donin a conèixer.

La sala Il Faro ja té tota una agenda programada pel 2022, amb diverses exposicions. També han anunciat que organitzaran esdeveniments fora d'aquesta sala, com és el cas del Festival de Cinema Italià, que es farà, previsiblement, a Llagostera.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura