Mor l'escriptor empordanès Vicenç Pagès

Ha mort aquest dissabte l'escriptor i crític literari Vicenç Pagès Jordà, a causa d'un càncer. Premi Nacional de Cultura, havia de publicar un nou assaig sobre la família Kennedy aquesta tardor.

Les condolences per la mort de Vicenç Pagès als 58 anys han copsat, des d'aquest dissabte, els mitjans de comunicació i les xarxes socials. La institució de les Lletres Catalanes acomiadava al periodista com a "un gran crític, escriptor i jugador de whist", fent referència una de les seves obres més notòries. La consellera de cultura Natàlia Garriga, en canvi, apel·lava a la seva "afabilitat i talent", tant en la "faceta de creador com de mestre".

També van voler dedicar-li unes paraules companys de professió com Núria Esponellà, Francesc Cruanyes o Sebastià Roig. A més, del Gremi de Llibreters, el ministre Miquel Iceta o l'Ajuntament de Torroella de Montgrí.

Figuerenc de naixement, i torroellenc de convicció, Vicenç Pagès va signar multitud de relats, assajos i novel·les. El primer a obtenir un gran reconeixement fou 'El món d'Horaci' el 1995, per dos anys més tard publicar l'èxit en vendes 'Carta a la reina d'Anglaterra'. L'obra de petit format es va traduir a l'anglès, francès o polonès, i del salt internacional, es van succeir els guardons. El 2003 va rebre el Premi Sant Joan per 'La Felicitat no és completa', el 2013 es va alçar amb el Premi Sant Jordi de Novel·la per 'Dies de frontera' i el 2014 amb el Premi Nacional de Cultura.

Actualment, el periodista es trobava immers en un treball sobre la família Kennedy. De fet, l'assaig s'havia de publicar a la tardor sota el títol 'Kennedyana'. La mort de Vicenç Pagès es va notificar el dissabte, i aquest dilluns, en concret, s'ha succeït un acte de comiat al Tanatori de Torroella de Montgrí a dos quarts de sis de la tarda.

IMATGES. La Xarxa

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura