S'inaugura a Palamós l'exposició 'Nu. Apunts al natural del fons Ezequiel Torroella'

S'inaugura a Palamós l'exposició 'Nu. Apunts al natural del fons Ezequiel Torroella'
Palamós

Data: 16/04/2024

La totalitat de les obres que s’exposen a la Capella del Carme ho fan per primer cop, i són una petita part de les més de 800 obres que formen part del fons Torroella. A banda, durant el període d’exposició també estan previstes tres visites guiades gratuïtes i una sessió de dibuix amb figura al natural que es realitzarà amb la col·laboració del Cercle Artístic de Palamós.

La capella del Carme de Palamós, va inaugurar l’exposició “Nu”, del pintor local Ezequiel Torroella.  Les 25 obres que s’exposen ho fan per primer cop, i són una petita part de les més de 800 que formen part del fons Torroella. Es tracta de dibuixos al natural fets amb diferents tècniques (llapis grafit, sanguina i carbonet).

Els primers apunts son dibuixos de companys del servei militar. Les figures de nus apareixen a partir del 1946, quan Torroella és admès al Círculo Artístico-Instituto Barcelonés de Arte, com a soci numerari. A partir dels anys 70, son apunts fets en el Cercle Artístic de Palamós, on encara avui dia es fan sessions de dibuix al natural amb model.

A banda, durant el període d’exposició també estan previstes tres visites guiades gratuïtes i una sessió de dibuix amb figura al natural que es realitzarà amb la col·laboració del Cercle Artístic de Palamós.

Aquesta mostra es podrà veure, amb accés gratuït, a l’espai artístic i patrimonial de la capella del Carme (c/ Mossèn Miquel Costa, 25), tots els divendres i dissabtes de 17 a 20 h, i els diumenges i festius d’11 a 14 h.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura