Torna el concurs de la Pujada del Pernil a Platja d'Aro

La Plaça Major de Platja d'Aro s'ha emplenat d'adults i infants per tornar a celebrar el concurs de la Pujada del Pernil, que consisteix a enfilar-se per un pilar lliscant fins a dalt de tot sense caure. Els que ho aconsegueixen, s'enduen un pernil de premi, i tenen diversos intents per a provar-ho.

El Carnaval de Platja d'Aro és moviment, llum i color, un espectacle per a tots els sentits. De fet, avui ja és un refent de la Costa Brava i d'arreu del país. Entre els seus actes en trobem un de curiós i de divertit, que es va fer per primer cop fa tres anys, però que ja és tradició: el Concurs de la Pujada del Pernil, on els participants han d'enfilar-se per un pilar lliscant fins a dalt de tot, i qui ho aconsegueixi, obté com a premi un pernil.

Així, després del mític pregó a l'Ajuntament, aquest dijous 16 de febrer la gent s'ha dirigit poc abans de la una del migdia, a la Plaça Major de Platja d'Aro perquè els infants dividits en grups de diferents edats, provin d'arribar a dalt del pilar sense relliscar abans, amb l'esperit aventurer que els caracteritza. Sembla que de moment, els més grans continuen preferint mantenir el paper d'observadors.

De fet, tot i que la Pujada del Pernil és una activitat pensada per inscriure-s'hi els més joves, el Carnaval sempre ha acollit a persones de totes les edats, i així ho mostren els carrers abarrotats de fills, pares i avis disfressats, ballant i cantant.

Durant l'activitat, els infants han tingut diverses oportunitats per repetir l'intent de pujar el pal, inclús amb ajuda a l'inici per començar a enfilar amunt. De totes maneres, els errors i les caigudes no els han fet defallir, sinó agafar més empenta a l'hora de tornar-ho a intentar.

Amb un pica-pica per anar obrint boca abans de dinar, les famílies dels petits els miraven i animaven per intentar guanyar.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura