Calonge prepara el mes d'abril i un Sant Jordi ple d'activitats

Durant el mes d'abril, Calonge farà diverses activitats relacionades amb el món de la lectura abans i durant l'esperada data de Sant Jordi, el 23 d'abril. En tractar-se d'un poble on el llibre i la cultura en totes les seves formes són marca i motor economicosocial, la primera Booktown de Catalunya aquests dies pren més relleu que mai.

El municipi de Calonge és conegut per a molt motius, entre ells, la indústria del vi, l'agricultura ecològica, el turisme o la restauració. Des de fa dos anys, però, Calonge ha esdevingut terra de llibres, quan va ser anomenada com a la primera Booktown de Catalunya.

Es tracta d'un projecte transversal i col·lectiu que respon a la voluntat de revitalitzar l'activitat socioeconòmica i cultural del poble a través de la literatura i el món del llibre repartits en 7 llibreries, dues de generalistes i les altres cinc específiques.

Ara, que falta poc menys d'un mes per l'estimada i coneguda festivitat de Sant Jordi, el 23 d'abril, s'estan acabant d'ultimar els detalls finals de les activitats prèvies abans de la data del drac, el llibre, la rosa i la princesa. Les primeres jornades tindran lloc el dia 13, 14 i 15 d'abril.

La següent setmana, els dies 20, 21, 22 i l'esperat 23, es faran tota una mena d'actes, presentacions i signatures de llibres de 30 autors diferents que vindran a firmar. Inclús es presentarà un llibre que parla sobre el castell de Calonge, que l'ha escrit el mateix arquitecte que va dur a terme les darreres obres de restauració, el senyor Josep Maria Esquius.

Així, veiem com aquesta aposta ferma i decidida per posicionar Calonge com a centre cultural de les comarques de Girona i com a una vila generadora de creativitat, coneixement i transformació, ja fa temps que està agafant forma.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura