Peratallada rehabilita i farà visitable la Torre de les Hores

Forallac

Data: 24/03/2021

Intervenen: Lluís Bayona, Arquitecte Diputació de Girona; Josep Sala, Alcalde

S'hi ha fet una intervenció arquitectònica per apuntal·lar l'edifici i s'han recuperat elements originals de la construcció

Peratallada ha rehabilitat i ben aviat farà visitable la Torre de les Hores. Un edifici del segle XIII i XIV que amenaçava amb col·lapsar pel que s'hi ha fet una intervenció arquitectònica.

La Torre de les Hores es troba a l'entrada del municipi, ben a prop de l'aparcament públic. És un dels nombrosos monuments arquitectònics que té la població i estava a punt de col·lapsar, pel que es va haver de fer una intervenció urgent. Aquesta intervenció més enllà de preservar el patrimoni permetrà obrir-la al públic i que aquest pugui fins al capdamunt de l'edifici sota la campana.

L'obra ha consistit en dues fases. Una primera estabilitzar l'edifici. I una segona rehabilitar-lo de tal manera que pugui ser visitable i es recuperin elements originals de la construcció dels segles XIII i XIV.

S'està estudiant com i quan fer-la visitable


La intenció de l'Ajuntament és que passi a ser un element més dels nombrosos atractius turístics que té Pertallada. De moment hi ha instal·lada l'escala i un torn per controlar l'aforament de visitants. També s'han instal·lat càmeres de videovigilància. Ara l'Ajuntament està estudiant com i quan obre la torre al públic

Aquesta no és l'única torre de característiques similars que s'ha rehabilitat i oberta al públic en els darrers anys. Ben a prop, a Palau-Sator i Pals també hi ha un patrimoni similar .

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura