James Rhodes reivindica la música clàssica al Porta ferrada

Baixar la música clàssica del pedestal en el que molts la veuen i portar-la al món dels humans, de la cultura popular. Aquest és el gran mèrit del pianista britànic James Rhodes, que amb una mescla del seu talent musical i el personatge que ha creat aconsegueix omplir els auditoris pels que passa, com en el cas de l'Espai Port del Porta Ferrada aquest dissabte. 

Rhodes és especialment popular a l'estat espanyol, sobretot des de la publicació per part de l'editorial Blackie Books de l'autobiografia "Instrumental", en el que explicava els abusos sexuals que va patir de nen i com la música l'havia ajudat a sanar-se. A aquest èxit de vendes entre el públic més "hipster" i modern l'han seguit "Toca el piano" y "Fugas". Tot ajuda a la construcció d'un fenomen com Rhodes. I com no, també la música: el britànic gaudeix i fa gaudir amb els grans clàssics. A Sant feliu hi va portar composicions de Chopin, Rachmaninov i del seu gran ídol, Bach

Rhodes viu des de fa cosa d'un any a Madrid.  És el públic de parla hispana el qui el segueix més, actualment. Els seu concerts restants aquest 2018 seran a Hamburg, Buenos Aires, Sevilla, Pamplona, València i Cuenca. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura