Grans autors de la literatura universal inspiren un menú maridat

Palafrugell

Data: 20/04/2022

Estem a les portes de Sant Jordi i al Baix Empordà se celebrarà amb moltes activitats que giraran al voltant de la literatura. Una d'aquestes estarà combinada amb la gastronomia: la que ofereix el Restaurant La Blanca de Llafranc durant els dies 22, 23 i 24. Per segon any consecutiu, han creat un menú inspirat en obres de grans autors universals.

L'establiment repeteix la iniciativa de l'any passat, quan es va idear un àpat sencer a partir de receptes presents a l'obra de Josep Pla.

L'escriptor palafrugellenc enguany tornarà a estar present al menú, amb un bacallà a la llauna amb oli d'oliva Mateu de Mont-Ras, recuperat del llibre 'El que hem menjat'. Tanmateix, aquesta vegada no totes les adaptacions o creacions vindran inspirades de l'autor local. Cada una de les set propostes serà d'un escriptor diferent.

Inspirat en 'Nana de la cebolla' de Miguel Hernández, es servirà ceba escarxada en el seu brou gratinada amb formatge Baldat. Extrets d'un fragment de 'Con el Agua al cuello', del grec Petros Márkaris, s'oferiran tomàquets farcits. Seguits d'una cassoleta de sípia amb pèsols, present a 'La Soledad del manager' de Manel Vázquez Montalbán. El cinquè i últim plat seran cuixetes de guatlla especiades, basades en 'Gabriela, clavo y canela' del brasiler Jorge Amado.

Per l'hora de les postres hi haurà dues creacions. Un daiquiri gelat que apareix en 'Islas en el golfo' de l'estatunidenc Ernest Hemingway, i unes magdalenes de llimona amb semifreddo d'Early Grey, que parteixen de 'Pel camí de Swann (a la recerca del temps perdut) del francès Marcel Proust.

Més enllà de la proposta gastronòmica, també s'han organitzat altres activitats culturals. L'objectiu de tot plegat és dinamitzar el Sant Jordi a Llafranc, un nucli tradicionalment poc concorregut durant aquesta festivitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura