Torroella de Montgrí enceta el gruix d'activitats de la Festa Major

Torroella de Montgrí

Data: 23/08/2022

Torroella de Montgrí enceta el gruix d'activitats de la Festa Major. Des del 13 d'agost que ja s'han posat en marxa algunes de les activitats, però no serà fins demà que arrencarà la Festa Major oficialment amb el pregó. La cultura popular, les cercaviles, les activitats familiars, les fires, els concerts, l'esport i el teatre seran protagonistes fins al 28 d'agost.

Torroella de Montgrí ja fa olor de Festa Major i és que des del dissabte 13 d'agost que es va donar el tret de sortida amb un seguit d'actes que s'allargaran fins al diumenge 28 d'agost. Els plats forts, però són aquesta setmana on els carrers i la cultura popular prenen el protagonisme.
Si aquest dissabte 20 d'agost el municipi s'omplia de foc i guspires amb el correfoc, aquest dimecres es farà el lliurament de la Medalla del Montgrí a dues personalitats i dues associacions i es pronunciarà el pregó a càrrec de Jordi Plaja, director de l'Institut Montgrí durant molts anys.

La Cultura Popular lligada al fet geganter té un espai destacat a la Festa Major de Sant Genís. I és que els gegants dansaran pels carrers de Torroella a ritme dels Grallers del Montgrí i colles convidades i es lluiran els elements populars.

Les Barraques seran novament, un dels epicentres festius i generacionals de la festa. Amb l'aposta de concerts de diferents estils i gèneres, per a un públic divers com Despit, Miquel del Roig, KOP o Pelukass. També les orquestres tornaran a tenir protagonisme, tot recuperant el seu format tradicional als Jardins John Lennon. La sardana també ocuparà un espai rellevant a la programació com també el teatre i la dansa.
Un altre moment esperat serà la celebració de la rua festiva La Nocturna el 26 d'agost organitzat pels Grallers del Montgrí.Tampoc hi falta la cita de la 40a edició del Torneig de Tenis Taula o el partit de futbol de llegendes de la UE Torroella i l'amistós del club local contra el Verges.

Torroella de Montgrí, viu dies especials i per això des de l'ajuntament demanen civisme i respecte per celebrar una Festa Major plena d'activitats perquè tothom les gaudeixi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura