La Cuina de l’Empordanet presenta les iniciatives del projecte De la llotja a la cuina

Vall-llobrega

Data: 16/09/2022

La Cuina de l'Empordanet va presentar les diferents accions que han dut a terme pel projecte "De la llotja a la Cuina". Una iniciativa que vol donar a conèixer el peix i marisc local, explicar les seves qualitats i ensenyar diferents receptes amb cada producte. L'entitat ha editat un llibre on els 17 restaurants publiquen una recepta amb alguna de les espècies.

Apropar el producte de la pesca local a la ciutadania. Amb aquest propòsit, La Cuina de l'Empordanet va iniciar el projecte "De la llotja a la Cuina" on cada restaurant de l'associació ha elaborat una recepta amb el peix o marisc assignat. La presentació a l'Aula Gastronòmica de l'Empordà va servir per explicar els objectius de la proposta i la col·laboració amb el Grup d'Acció Local Pesquer (GALP). Una iniciativa que fa dos anys que es fa i tant pescadors com restauradors estan molt satisfets. 

Dins el marc del projecte s'han realitzat tres showcookings on han ensenyat receptes amb els productes de la zona com el surei, la gamba blanca o el gatet. També han fet xerrades i visitat escoles per donar a conèixer la iniciativa i remarcar la importància de consumir aquests aliments. 

Un dels elements estrella de "De la llotja a la Cuina" ha estat el llibre on cada restaurant hi explica la seva recepta de peix o marisc. Quan un consumidor demanava el plat, al final del menjar se li regalava un exemplar. En ell, s'hi poden veure les 17 receptes, elaborades sempre seguint l'estil de cuina de cada establiment. 

Un projecte que vol donar importància la feina dels pescadors i posar en valor cadascuna de les espècies que es poden trobar al territori i que poden ser un dels elements de les dietes de la societat. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura