Del surrealisme a l'art contemporani, Antoni Amat ressegueix la seva obra a Castell d'Aro

El pintor Antoni Amat presenta una vintena d'olis sobre tela i fusta a les sales del Castell de Benedormiens de Castell-Platja d'Aro. Sota el títol "Unlimited", el barcelonès ressegueix la seva trajectòria diferenciada en dues grans etapes. La primera centrada en el gest de la matèria, mentre que la segona reflexiona entorn el concepte de transgressió dels límits.

Primera etapa marcada per Salvador Dalí
Amat es dedica professionalment a la creació artística des dels anys 90, encara que anteriorment havia estudiat art a la capital i el surrealisme de Salvador Dalí marcava el seu llenguatge pictòric. No obstant això, a l'última dècada del s.XX les seves influències viren vers l'art contemporani. En aquesta segona etapa és quan l'artista incorpora la tercera dimensió a les seves obres.

Les línies sobresurten del quadre en les últimes creacions
Amb l'objectiu de buscar l'expansió i sobreeixir dels límits marcats pel llenç, Amat es centra en la línia com a element artístic, símbol de lleugeresa i de força cal·ligràfica. De fet, l'últim projecte del pintor fou elaborat durant del confinament domiciliari del 2020, per això la necessitat imperiosa de sortir de l'espai.

"Unilimited" és la segona exposició dins el cicle anual organitzat a Castell-Platja d'Aro. La primera proposta temporal és de Martí Rom i es troba actualment al Parc dels Estanys.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura