La Passió de Crist llueix davant de centenars de persones a la Bisbal

Èxit rotund de la representació de la Passió de Crist del 1943 a la Bisbal d'Empordà. Centenars de persones van assistir al teatre Mundial del municipi per reviure aquesta tradició que ha comptat amb l'esforç i implicació de molta gent. Després de 80 anys ningú ha pogut impedir que aquesta obra es representés a la Bisbal.

Després de tres mesos d'assaig intensos, els centenars de cantaires, músics, actors i actrius dels Pastorets i de l'orquestra i el Cor Carreras Dagas van pujar dalt l'escenari per reviure la Passió bisbalenca, un esdeveniment històric del 1932 que es va deixar de fer juts abans que esclatés la Guerra Civil i que va ser censurat el 14 de març del 1943 pel franquisme. 80 anys més tard, el teatre Mundial de la Bisbal ha acollit aquest espectacle per homenatjar als que van intentar dur-ho a terme i al patrimoni del municipi.

Emocions a flor de pell minuts abans de l'estrena i somriures i satisfacció un cop acabada l'obra. El 2009 van localitzar les partitures originals dels Pastorets i de la Passió de la Bisbal de Josep Canet i fins ara no s'havia donat l'ocasió de mostrar-ho al públic. Ara, però més d'un centenar de persones van poder escoltar i observar la representació que n'han fet més minimalista, de vint escenes, arranjat per a un cor mixt però respectant el màxim el text i la música.

Aquesta vegada res ha aturat el projecte i potser més endavant, ho podrem tornar a reviure.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura