Teatre per reflexionar sobre la violència de gèneres en l'adolescència

INTERVÉ: Magalí Permanyer, cooperativa Nus Teatre

200 alumnes de segon d'ESO de Palafrugell han reflexionat a l'entorn de la violència de gènere en l'etapa de l'adolescència en la que ells, precisament, es troben immersos. L'obra de teatre 'Es de conya' de la cooperativa Nus Teatre, els ha convidat a repensar sobre les situacions que s'han escenificat. L'obra presenta diferents històries de les primeres relacions de parella, amb uns personatges en els que els joves es senten identificats. A mesura que avança es reprodueixen moments d'opressió i injustícia que no deixen indiferents als espectadors. És en aquest moment quan la violència està del tot escalada quan el públic entra en acció.

Amb aquesta oportunitat de poder pujar a l'escenari a canviar la dinàmica injusta que s'està produint es passa del discurs a l'acció, d'aquesta manera es posa de manifest que és molt fàcil aconsellar a un tercer del que ha de fer en una situació així però l'obra el que pretén és trencar amb això i portar les solucions a la pràctica. Aquest teatre fòrum és una fórmula que funciona bé en tots els públics, però sobretot en el juvenil, la implicació dels joves aquest tipus de propostes és òptima ja que sense adonar-se'n se'ls posen els mecanismes per fer-ho.

Aquesta acció teatral ha estat el fruit de la tasca que el jove palafrugellenc Gerard Coll va iniciar fa un any quan a través del seu treball de recerca va organitzar una marxa solidària de la qual els diners recaptats va decidir que destinaria a algun projecte contra la violència masclista. Finalment més de 200 joves del municipi han pogut gaudir d'aquesta representació de teatre basada en problemàtiques socials.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura