La Bisbal d'Empordà s'omple de gom a gom per la Fira Mercat al Carrer de l'1 de maig

La Bisbal d'Empordà s'ha vestit de gala per celebrar la XXXIII Fira Mercat al Carrer de l'1 de maig. Centenars de persones s'han apropat al municipi per passejar i comprar en el centenar de paradetes que han omplert el nucli antic. 

La Fira Mercat al Carrer de l'1 de maig de la Bisbal d'Empordà està més que consolidada i ho ha demostrat des de l'inici de la jornada amb anades i vingudes de gent pels carrers i places del nucli antic. Enguany gran part dels comerciants de la població, però també marxants eventuals han lluït les seves parades a peu de carrer per mostrar i vendre els seus productes. En total, s'han instal·lat més d'un centenar de parades oferint una gran varietat d'oferta en la botiga i mercat al carrer. Entre els venedors que hem pogut parlar les opinions eren similars i coincidien a afirmar que l'experiència és plenament positiva.
 


Nosaltres ho veiem més que un dia de treball, un dia de festa, un dia que nosaltres ens entreguem a la gent i la gent s'entrega a nosaltres i tenim l'oportunitat de donar visibilitat a moltes coses"

Des de l'Ajuntament i la Federació de comerciants, organitzadors de la Fira coincideixen que es tracta d'un esdeveniment que contribueix a dinamitzar el municipi.
 

És un aparador del que té la Bisbal"

Per nosaltres és una festa del comerç"

El que s'intenta és fer noves activitats que vagin involucrant i implicant més a la ciutat.(...) I la part positiva és que ho fem de la mà del comerç"

Una de les novetats d'aquest any ha estat la mostra d'art local "La Bisbal, art i comerç" repartida en aparadors de més de 20 comerços bisbalencs. La intenció ha estat configurar sinergies entre els comerciants i la cultura.

Per ordenar la fira i el ventall d'activitats el municipi s'ha dividit en espais temàtics. Un d'ells ha estat la 13a edició de l'Espai d'Art situat a la plaça del Castell on els alumnes de l'Escola d'Arts Plàstiques de la Bisbal i altres artistes han exposat les seves obres.

En aquesta zona també s'ha celebrat la 1a Mostra de Cerveses Artesanes amb degustació i venda de diferents marques de proximitat. I a prop, Les catifes de flors han seduït els visitants amb els colors vius i l'originalitat de les peces amb material reciclat que han fet alumnes de les escoles i entitats i associacions bisbalenques. La Fira ha comptat amb altres espais com l'11a edició de l'Espai de Fireta dedicat als més petits perquè puguin vendre objectes infantils de segona mà i treballs manuals, la 13a Fira Vehicles d'Ocasió al Pavelló Firal amb una àmplia oferta de vehicles de diferents marques o el 6è mercat de Brocanters, Col·leccionisme i Joguines on tant el públic neòfit com els entesos han estat captivats per la diversitat d'andròmines.

Entre els visitants, la majoria eren de municipis del voltant o veïns i veïnes de la vila que no s'han volgut perdre la fira.

A més, s'han organitzat un ventall d'activitats per gaudir amb família. I no només el poble ha lluït amb les parades i tallers sinó també amb decoracions com aquestes a les Voltes on s'hi han aplegat les Puntaires oferint tallers.

Així doncs tothom qui s'hi ha apropat ha pogut triar i remenar pels carrers del nucli antic i els principals eixos comercials amb la gran varietat d'oferta i ambient.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura