Troben una peça d'alt valor arqueològic al Poblat Íber d'Ullastret

Troben una peça d'alt valor arqueològic al Poblat Íber d'Ullastret
Baix Empordà

Data: 12/02/2018

L'equip d'arqueologia que treballa en les excavacions del fossat defensiu del Puig de Sant Andreu de la ciutat ibèrica d'Ullastret ha descobert un objecte de plom, de petites dimensions, amb una inscripció ibèrica. Es tracta d'una troballa que es qualifica d "excepcional" i s'ha traslladat al laboratori del Museu d'Arqueologia de Catalunya a Girona per fer-ne un estudi més acurat.

El plom, localitzat en els nivells que cobrien el fossat, té un pes de 65 grams i es troba actualment al laboratori de restauració del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona per a una primera avaluació del seu estat de conservació i d’un estudi més acurat.  

Excavacions des del passat novembre

Les excavacions del fossat defensiu del jaciment d’Ullastret, iniciades el passat mes de novembre de 2017, formen part del projecte de restauració de les muralles de la Ciutat Ibèrica que duu a terme la Direcció General de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i tenen una durada prevista de quatre mesos.  La restauració de la muralla i la part descoberta del fossat mostrarà un dels sistemes defensius més importants del món ibèric. Això potenciarà la imatge i la visita del jaciment d’Ullastret, que forma part del Museu d’Arqueologia de Catalunya.
 
Per a conèixer de primera mà les excavacions que s’estan duent a terme al fossat, el proper diumenge 25 de febrer a les 12 hores tindrà lloc una visita a càrrec de l’equip d’arqueòlegs.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura