El Bellcaire Lletraferit dedica l’aplec als diferents accents del català

El Bellcaire Lletraferit va posar el focus en els diferents accents del català. Durant divendres i dissabte, el municipi es va omplir de parades editorials i al castell i l'Església es van organitzar diferents presentacions de llibres i taules rodones. Aquesta edició va voler tenir un record per l'escriptor empordanès Vicenç Pagès Jordà i per Pau Riba, amb el concert de l'Orchestra Fireluche.

L'esperit dels llibres i la lectura va ser el protagonista de Bellcaire amb el Bellcaire Lletraferit. Una edició que va comptar amb les parades d'editorials a la plaça, una activitat de poesia sense aturador a la capella de Santa Cristina, i la sala u d'octubre i l'església com a escenari de les presentacions de llibres. Amb els diferents accents del català com a temàtica principal, l'aplec va voler reivindicar la literatura en català i la necessitat de continuar editant llibres en llengua catalana.

Precisament aquesta temàtica va ser un dels temes a tractar durant la taula rodona sobre les dificultats d'editar en català. La segona taula va estar enfocada a les revistes de cultura digitals per parlar de la seva activitat i el seu model de finançament.

L'activitat del Bellcaire Lletraferit ja va començar divendres amb el Concert de La Barraca d'en Toiu i la inauguració de l'exposició de l'Institut Ramon Muntaner.

Un gran pes de l'aplec recau en les diferents editorials i llibreries que es troben a la plaça o al castell. Aquestes preparen amb antelació quins llibres portaran a l'esdeveniment i aquest any hi ha hagut un record per l'escriptor empordanès Vicenç Pagès Jordà.

La fi de festa del Bellcaire Lletraferit el va portar l'Orchestra Fireluche amb l'homenatge a Pau Riba i a l'escriptor Pagès Jordà.
Un cop acabat el Bellcaire Lletraferit, l'organització ja comença a pensar en la pròxima edició perquè l'any vinent el llibre torni a ser protagonista a Bellcaire.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura