Inauguren l'estàtua de Josep Encesa com a inici dels actes pel Centenari de S'Agaró

Virgínia Encesa, neta de Josep i presidenta de l'Associació s'Agaró 100 Sentit i Sentiment, comparteix que "ja tocava homenatjar al seu avi". Qui ja va visionar el s'Agaró del futur: un indret que ofereix turisme de qualitat i sostenible. També aprofita per compartir com va estar la creació de l'estàtua inaugural. Alhora, també s'ha inaugurat una exposició a l'aire lliure formada per diferents plafons informatius sobre tota la història d'aquests 100 anys a s'Agaró. Els quals es poden trobar a diferents punts del seu Camí de Ronda.

S'Agaró celebra el seu centenari com a ciutat jardí i punt referent del turisme a la Costa Brava gràcies a l'impulsor de tot el seu paisatge, Josep Encesa i Gubert. Tots els actes que commemoraran aquest centenari durant els mesos entrants, han estat inaugurats amb un esdeveniment molt especial: la instal·lació d'una estàtua en homenatge a Josep Encesa.

Alhora, també s'ha inaugurat una exposició a l'aire lliure formada per diferents plafons informatius sobre tota la història d'aquests 100 anys a s'Agaró. Els quals es poden trobar a diferents punts del seu Camí de Ronda.

Virgínia Encesa, neta de Josep i presidenta de l'Associació s'Agaró 100 Sentit i Sentiment, comparteix que "ja tocava homenatjar al seu avi". Qui ja va visionar el s'Agaró del futur: un indret que ofereix turisme de qualitat i sostenible. També aprofita per compartir com va estar la creació de l'estàtua inaugural.

En segon lloc, Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, es refereix a s'Agaró com un punt emblemàtic de tota la demarcació. Tot admirant la visió d'Encesa per fer coses "ben fetes i amb futur", que han anat augmentant el prestigi del territori amb el pas del temps.

"Un espai que va representar un abans i un després per un municipi turístic com el nostre"

L'alcalde de Castell, Platja d'Aro i s'Agaró, Maurici Jiménez, agraeix la feina d'Encesa, la qual va situar tota la zona en el mapa del turisme mundial com un territori referent del turisme d'oci i descans. Convertint així el que era una població agrària en un punt d'interès nacional. Cosa que també va comportar a treballar amb una normativa urbanística adaptada a conservar l'espai ideat per Encesa.

Ara, les gairebé 700 mil persones que visiten aquest meravellós paisatge de s'Agaró pel seu Camí de Ronda, podrà informar-se dels seus 100 anys d'història. D'entre aquests plafons informatius, també veuran l'estàtua de Josep Encesa, per conèixer qui és el responsable del bonic paisatge que estan gaudint en aquell mateix instant.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura