Nit d'arrel africana amb Salif Keita i The Wailers a Porta Ferrada

INTERVÉ: Salif Keita, músic

Nit d'ànima negra a l'Espai Port de Porta Ferrada. Salif Keita va exercir de gran mestre de cerimònies en una vetllada que feia viatjar al cor de l'Àfrica i que comptava amb un complement ideal: The Wailers, la mítica banda de Bob Marley, que van portar el seu missatge rastafari a Sant Feliu de Guíxols.

Keita hi presentava el seu darrer treball 'Un autre blanc', disc que celebra els cinquanta anys de carrera del músic de Mali i que parla precisament dels africans que, com ell, són albins i encara a dia d'avui són perseguits, mutilats i assassinats amb finalitats relacionades amb la bruixeria.

 Més enllà d'aquesta vessant tan fosca de l'actualitat però, l'anomenada 'veu d'or d'Àfrica' va omplir de color l'Espai Port i va dotar de vida una nit que tot just començava i seguiria amb The Wailers. Salif Keita, precisament, es mostrava feliç de poder-hi compartir escenari. 

The Wailers van seguir amb la festa a Porta Ferrada. Els escuders del cantant i músic més gran de tots els temps, Bob Marley, van fer una promesa al jamaicà abans de la mort d'aquest: que seguirien portant el seu missatge de pau arreu a través de la música. Amb bona part dels components originals no van faltar grans temes que formen part de les bandes sonores de moltes vides com 'One love', 'No woman, no cry', 'Could you be loved' o aquesta 'I shot the sheriff'

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura