Presenten 'Ernest Lluch. Biografia d'un intel·lectual agitador' a Sant Feliu

INTERVENEN:  Joan Esculies, escriptor / Josep Melcior Muñoz, tinent d'alcalde de Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols va acollir la presentació del llibre 'Ernest Lluch. Biografia d'un intel·lectual agitador', obra de l'historiador i periodista Joan Esculies guanyadora del 17è Premi Gaziel de biografies i memòries. 

La figura de Lluch, coneguda per molts per ser ministre de Sanitat entre el 1982 i el 1986, però sobretot pel seu assassinat el 2000 a mans del Comando Barcelona d'ETA per ser una de les figures públiques que més havia demanat el diàleg entre les institucions i els terroristes, ha captivat a l'autor. Esculies no el coneixia de prop i ha vist que com més furgava en el passat del dirigent socialista més podia escriure'n. En destaca com ho encarava tot des d'una vessant intel·lectual, sempre preocupat perquè la ciutadania portés les seves idees a debat. 

L'acte va tenir lloc a Sant Feliu per un doble motiu. Perquè la biografia ha guanyat el guardó que rep el nom de Gaziel, escriptor ganxó per excel·lència, però també per les ganes de l'agrupació socialista local de reivindicar la figura d'Ernest Lluch. Els que s'han llegit el llibre i coneixien a Lluch s'han mostrat sorpresos per fets de la seva vida que no sabien i han pogut redescobrir-lo. 

L'obra d'Esculies recorre tota la vida de Lluch amb material inèdit format, sobretot, per entrevistes. Va ser publicada en català el novembre per La Magrana i serà editada en castellà per RBA durant les properes setmanes. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura