Palamós s’omple de festa amb La Grandiosa Rua de Carnaval

Palamós

Data: 27/02/2022

El Carnaval ha tornat i ho ha fet a Palamós. Els carrers del municipi palamosí es van omplir per tornar a celebrar el Carnaval i recuperar una festa molt especial per la ciutadania. Una rua que va començar a les 15:30 hores, amb un recorregut per les diferents avingudes de la localitat. La rua era esperada per les colles i també pels veïns que van omplir les voreres dels carrers, mentre gaudien de les diferents disfresses. Una ciutat que feia setmanes que esperava la rua de dissabte.

Una rua que es va traduir en dues hores i mitja de música i disfresses, recuperant les imatges dels Carnavals prepandèmia. Un Carnaval de 2022 que ha recordat a les primeres edicions al municipi, amb un ambient de germanor entre totes les colles durant les setmanes abans de la rua. En total unes 30 colles que han fet ballar als espectadors i també enveja a qui, aquest any, no ha desfilat.

El Carnaval de Palamós va ser l'únic que es va mantenir en les dates previstes i la rua demostra que la decisió va ser un encert. A més, aquest fet va animar a molta població que a última hora va decidir formar part d'una de les comparses i viure la festa des de dins. El resultat: carrers plens i un alt nombre de colles locals que van poder tornar a desfilar pel seu municipi. Un Carnaval que sense la col·laboració entre Ajuntaments i Colles hagués estat diferent.

El bon temps també va jugar a favor de la festa. Si altres anys s'havia desfilat acompanyats de la tramuntana, el Carnaval de 2022 va arribar amb temperatures agradables que van fer venir més ganes a la gent a sortir al carrer

La incertesa de no saber si es faria el carnaval o no, va provocar que moltes colles dubtessin a l'hora de preparar la disfressa. És per això que enguany s'ha optat per no donar premis. Tampoc hi ha hagut una Colla que fes de Carnestoltes, sinó que han sigut les Reines Carnestoltes d'altres anys les que han assumit la responsabilitat, un símbol d'empoderament de la dona.

Després de la rua, la setmana de Carnaval es tancarà el dimecres amb la processió negra i la sardinada. Un Carnaval 2022 que va recuperar la festa a Palamós i va mostrar perquè és una de les festes més importants al Baix Empordà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura