El museu de la Mediterrània rep 400 obres d'un fons musical de Max Havart

Els fills del compositor sardanístic més rellevant de la Catalunya del Nord, Max Havart, entreguen el fons musical de l'artista al Centre de Documentació del Museu de la Mediterrània, convertint-lo així, en un dels llocs en un dels referents del món de la música per a cobla dels Països Catalans.

El Museu de la Mediterrània rep la donació d'un nou fons musical vinculat al món de la sardana, entregat pels fills del compositor de música per a cobla més rellevant de la Catalunya del Nord, Max Havart.

Es tracta d'un arxiu que conté més de 400 obres entre sardanes, danses per a orquestra i cobla I harmonitzacions de ballets majoritàriament catalans. De fet, Max estimava molt les festes majors dels pobles rossellonesos, on participava amb la seva cobla i, especialment, a l'hora del ball català.

D'aquesta manera, va esdevenir l'autor més important d'aquests ballables de la segona meitat del segle XX.

Per altra banda, va ser nomenat professor d'Instruments Catalans i de Solfeig a l'Escola Nacional de Música de Perpinyà el 1967, fet que el va portar a escriure nombroses obres per a l'ensenyament del tible i la tenora.

Del material donat, es destaca la primera sardana que va escriure l'any 1947, "Campanes del Vallespí" o el vals-jota "Bisbalenc" dedicat a la Cobla La Principal de la Bisbal, entre d'altres.

Així, gràcies a aquest gest, el Museu de la Mediterrània ja compte amb dos fons musicals custodiats, convertint-se, doncs, en un dels llocs referents del món de la música per a cobla dels Països Catalans.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura