Ítaca tanca la desena edició amb les millors xifres de la història del festival

Palafrugell

Data: 04/07/2022

El Festival Ítaca ha tancat la seva desena edició amb més de 17.000 espectadors en els espectacles de pagament, la xifra més alta de la seva història. Aquesta dada els converteix en un dels cinc festivals de la Costa Brava amb major nombre d'espectadors. El públic ha augmentat sobretot a l'Ítaca Sant Joan, de l'Estartit.

Amb aquest concert d'Andrea Motis, a la platja de Port Bo de Calella de Palafrugell, ha tancat aquest diumenge la desena edició del Festival ÍTACA, Cultura i Acció, que s'ha celebrat d'abril a juliol amb un total de trenta-sis concerts, tres espectacles de drons i dos murals commemoratius.
Els espectacles del festival han registrat l'assistència de 17.241 persones, la xifra més alta de la seva història i que consoliden l'ÍTACA com un dels cincs festivals de pagament de la Costa Brava amb major nombre d'espectadors.

La majoria d'aquests espectadors corresponen a l'ÍTACA SANT JOAN, de l'Estartit, que s'ha consolidat com la revetlla musical més popular i multitudinària de la Costa Brava. En canvi, el festival ha notat també el descens generalitzat del consum de música en directe i globalment ha tingut menys espectadors en la resta de concerts programats a diverses poblacions de l'Empordà.

Més de 10.000 espectadors han participat també en les activitats gratuïtes programades per commemorar la desena edició de l'ÍTACA. La pròxima edició mantindrà el model popular dels inicis de l'esdeveniment.

El festival ha registrat espectadors de 491 poblacions catalanes i espanyoles. Les comarques barcelonines, amb el 54% del públic, són les que aporten un major nombre d'espectadors. El públic de les comarques gironines representa el 41,57% del total, mentre que el 5% restant prové principalment de les demarcacions de Lleida i Tarragona però també de València, el País Basc o Madrid, entre altres.


Fotografia: Xènia Gasull

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura