Mor Georgina Regàs als 89 anys

Torrent

Data: 19/07/2022

Mor als 89 anys la cuinera, escriptora i gastrònoma, Georgina Regàs. Nascuda a Barcelona, va crear el Museu de la Confitura de Torrent l'any 2004, municipi on hi ha viscut durant dècades.

El món de la gastronomia està de dol i és que ha mort als 89 anys una de les figures clau de la recuperació i divulgació de la cuina tradicional catalana més importants, Georgina Regàs. La cuinera, escriptora i gastrònoma, nascuda a Barcelona, va crear l'any 2004 el Museu de la Confitura a Torrent, municipi del Baix Empordà on hi ha viscut dècades. És autora de més d'una vintena de llibres de cuina.

Dels llibres escrits, destaca "70 confitures" en què va vendre deu mil exemplars i va ser mereixedor d'una menció especial als premis Gourmand que guardonen els millors llibres de cuina del món. Bona part de la seva jubilació l'ha dedicat a investigar i crear nous gustos de melmelades a través del Museu de la Confitura de Torrent. En un dels programes de Televisió Costa Brava va explicar com es va endinsar en el món de les melmelades.

Fins i tot va viatjar al Senegal per ensenyar a dones a fer melmelada de mango a través d'un projecte cooperatiu que va posar en marxa per millorar les condicions de vida de les mares de la població de Ziguinchor.

Regàs, filla del dramaturg Xavier Regàs que va ser cap de serveis de la Generalitat durant la República, va tenir una vida intensa. Va marxar a l'exili amb la seva família, va estar en un camp de concentració a França i va estar internada als Països Baixos. Al seu pas per Anglaterra va treballar com a secretaria del doctor Josep Trueta.

Són moltes les persones i entitats que han publicat missatges emotius, han mostrat el seu condol i han recordat la seva figura a través de les xarxes socials.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura