L'exposició 'L'Art d'un metge de poble' ja és a Castell d'Aro

L'exposició itinerant "L'Art d'un metge de poble" ja és al Castell de Benedormiens de Castell d'Aro. La mostra es podrà visitar fins el 17 de març i vol ser un homenatge al doctor Martí Casals, qui va ser metge dels tres municipis de la Vall d'Aro. Una exposició que vol posar en valor la feina de Casals per tenir cura de la salut de tots els ciutadans de la zona. Durant l'acte, es va anunciar que el doctor Martí Casals tindria un carrer al municipi.

Martí Casals Echegaray va ser durant molts anys el metge de la Vall d'Aro. Amb la seva motxilla i moto, Casals es desplaçava entre Castell d'Aro, Santa Cristina i Sant Feliu per tractar els pacients dels tres municipis. 120 anys després del seu naixement, les tres localitats han impulsat una exposició per recordar la seva figura. 

La mostra té panells explicatius i compta amb el material que el doctor Casals va fer servir durant la seva trajectòria. La inauguració ha cridat l'atenció als veïns que han pogut conèixer la història del metge de la Vall d'Aro. En l'acte inaugural també hi ha estat present el fill del doctor. Ell ha volgut recordar la figura del seu pare, com va arribar a Castell d'Aro i el desig que, mostres com aquesta, permetin mantenir viu qui era Martí Casals. 

L'anunci que ell ha anticipat ha estat que l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró contempla posar el nom del doctor Casals a un carrer. Amb aquest gest, el seu nom ja seria present als tres municipis de la Vall d'Aro.

L'exposició també vol servir perquè la ciutadania no perdi de vista els valors que representava la feina de metge de poble.

La mostra serà present durant un mes al Castell de Benedormiens, fins que es traslladi a partir del 25 de març a l'Espai Ridaura de Santa Cristina d'Aro.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura