Alfons Cama presenta la seva darrera novel·la, 'El primer piteu'

INTERVÉ: Alfons Cama, escriptor

L'escriptor calongí Alfons Cama s'endinsa en el món de la novel·la històrica amb 'El primer piteu', un llibre ambientat al segle XIV, amb la Guerra dels Cent Anys de fons i que té la força de l'Església i la religió com a gran tema central. 

'El primer piteu' té lloc a Sant Llorenç de Morunys, un bucòlic poble al peu de la serra del Port del Comte. Malgrat ser empordanès i viure a Tarragona, l'autor va conèixer Sant Llorenç en una excursió. Durant la visita guiada els van explicar un relat, a cavall entre la llegenda i els fets històrics, que parlava dels piteus, uns draps de roba que van entrar al poble a través de gent vinguda de Poitiers, a França. La visita també va ser molt completa a nivell de documentació sobre els habitants de Sant Llorenç als volts de l'any 1400. Alfons Cama va considerar que aquí hi tenia un bon punt de partida. 

La novel·la de Cama parla d'amor, desamor, odi i traicions. Sobretot, però, parla de religió: de la confrontació entre el dogma, la fe, i la raó. Un debat que sembla propi de temps més recents però que en aquell moment ja es començava a tenir.

'El primer piteu' és un llibre editat per Editorial Gregal. Va sortir a la venda aquest mes de maig a un preu d'uns 18,50 euros. L'autor n'ha fet diverses presentacions arreu de Catalunya, la darrera el divendres passat a la llibreria La Gavina de Palamós

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura