S'inaugura l'Espai d'Art Pujolboira a Albons

Albons

Data: 10/10/2022

Aquest cap de setmana es va inaugurar l'Espai d'Art Pujolboira a Albons. Situat a l'edifici de l'antiga rectoria del municipi, al costat de l'església, la sala ofereix una exposició permanent de l'obra del pintor. Més endavant, també s'habilitaran mostres temporals d'altres artistes, així com es realitzaran tallers de formació.

El pintor Ramon Pujolboira va morir ara fa 3 anys. El seu llegat s'escriu a través d'unes 2.000 obres, que aquest dissabte algunes d'elles van tornar a veure la llum a Albons, amb motiu de la inauguració de l'Espai d'Art dedicat a l'artista.

Es mostra l'obra "del darrer renaixentista"
La sala, en concret, ofereix un recull de l'obra pictòrica de Pujolboira. Hi dialoguen quadres de gran format de paisatges, amb peces de dimensions més reduïdes i de caràcter intimista.

També, es captura el talent polifacètic del barceloní amb l'exposició d'algunes de les seves escultures o la presentació dels llibres que va publicar. És aquest treball en diferents formats, que el va dotar del nom del "darrer renaixentista".

L'Espai d'Art Pujolboira oferirà, en els pròxims mesos, una zona de mostres temporals. Els artistes emergents hi podran exhibir les seves creacions i, a més, es realitzaran cursos formatius i xerrades. 

Cofundador del 'Grup 69'
Barceloní de naixement, i empordanès per convicció, Pujolboira va apendre a cavall de Catalunya i França. Juntament amb Ricard Anson, Lluís Roura, Josep Ministral i Daniel Lleixà va crear la formació de pintors empordanesos 'Grup 69'. La darrera etapa vital la va passar a Albons, on desplegà el seu taller.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura