Prop de 8.000 persones assisteixen a la Processó i la Dansa de la Mort de Verges

Verges

Data: 11/04/2023

Prop de 8.000 persones van assistir Dijous Sant a Verges per veure la Dansa de la Mort i la processó. Unes xifres que superen a les de l'any passat on van assistir unes 4.000 persones. De fet, les entrades per la representació del Misteri de la Passió a la plaça Major es van exhaurir un mes abans de l'espectacle. Enguany al quadre dels Manages hi han participat més dones. Recordem que l'any passat s'hi van incorporar tres dones per primera vegada.

El repic de tabal ha tornat a ressonar pels carrers de Verges. La mort escenificada de forma poètica ha vestit d'un silenci sepulcral la plaça Major de Verges durant el Dijous Sant. La popular escena de la Dansa de la mort, d'origen medieval és 'única que ha sobreviscut al pas del temps i s'engloba dins la processó del municipi. Enguany ha comptat amb prop de 8.000 assistents que han volgut gaudir d'aquesta festa patrimonial d'interès nacional. El doble que l'any passat, que l'Ajuntament va calcular en 4.000. De fet, enguany les 1.400 entrades per veure la representació del Misteri de la Passió a la plaça Major es van exhaurir un mes abans de l'espectacle.

En aquesta tradició si bolca gairebé tot el poble, de fet hi han participat mig miler de persones, la majoria del municipi, entre actors i actrius, figurants, tècnics, i responsables del vestuari entre altres funcions. La representació teatral de la vida i la passió de Jesucrist a la plaça va ser puntual a les 22 h i a les dotze de la nit va començar la processó pels carrers medievals plens de gom a gom de gent per veure les diverses escenificacions.

Enguany les dones hi han tornat a estar presents. Ja l'any passat s'hi van incorporar per primera vegada tres noies al quadre de Les Manages que van fer de soldat romà i van portar la llança i enguany se n'hi han incorporat més. A banda el 2018 dues noies ja van participar en la Dansa de la mort i es mantenen al quadre. La idea és anar-se adaptant al segle XXI.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura