Calonge es converteix en la primera "booktown" de Catalunya

Calonge ja és oficialment la primera "booktown" de tot Catalunya. Aquest matí s'ha dut a terme una ruta pels 7 establiments que donen vida al projecte, i que ocupen diferents espais del nucli històric del municipi. Des de les llibreries Llibooks i Calonge Còmics, passant per Libelista Calonge i Rals Llibres. També La Viatgera, Cocollona i Orient. Totes elles dedicades a diferents gèneres literaris per tal que els seus visitants puguin escollir les temàtiques que més els agradin.

L'Ajuntament del municipi també ha organitzat un acte festiu al Castell de Calonge, on s'han fet parlaments i s'ha comptat amb l'actuació de Los Sara Fontan i un recital depoesia a càrrec de Blanca Llum Vidal.

El projecte s'ha estat gestant des de fa molts mesos i hi va arribar a haver més de 150 persones que estaven interessades en participar. Una iniciativa que té l'objectiu de revitalitzar el nucli històric calongí i atreure un tipus de turisme de caire cultural.

Per fer-ho, no només s'obriran aquestes set llibreries. Des de l'Ajuntament es vol impulsar la programació d'activitats literàries, almenys,un cop al mes, i es preveu fer diferents actes que vinculin els llibres amb el tast de vins i el cinema.

Les llibreries participants del projecte operaran com una de sola, de manera "horitzontal", de manera que no es faran la competència. Per tal que sigui un projecte viable, des del consistori s'ha posat a disposició dels llibreters una sèrie d'incentius fiscals i ajudes directes perquè tirin endavant els negocis.

Durant aquest dissabte també s'han programat dues activitats més, per una banda, la presentació del llibre "Una família", de Toni Sala, i per l'altra, una xerrada-col·loqui sobre l'experiència de la traducció de l'obra del premi Nobel Abdulrazak Gurnah - Sofia Noguera. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura