La 40a Fira de Vins i Caves de Catalunya ha servit unes 8.000 degustacions

El primer cap de setmana d'octubre s'ha escrit a través d'una copa de vi. De fet, una cinquantena de cellers d'arreu del territori s'han trobat a la plaça de Can Mario  amb motiu de la Fira de Vins i Caves de Catalunya. Sobre el taulell han compartit protagonisme un centenar de referències de vins negres, blancs, rosats, escumats i naturals provinents d'una desena de Denominacions d'Origen.

Hi han assistit 2.000 persones
Després d'un any aturada, a causa de la pandèmia, i en la seva 40a edició, la fira ha retornat a Palafrugell amb les vigents mesures de seguretat sanitàries. Tanmateix, la trobada d'enguany s'ha posposat de l'agost a l'octubre, moment en què es realitza la verema.

Tiquets degustació, una food truck i un espai de formatges
Els assistents han pogut adquirir per 8 euros el tiquet, que oferia 4 degustacions i  l'adquisició d'una copa de vi commemorativa. Com a novetat també s'ha instal·lat una food truck i un espai de degustació de 4 formatges del territori. En total s'han servit 8.000 degustacions de vins i 300 taules de formatges.

La DO Empordà compta amb 53 cellers
La fira s'ha desenvolupat de l'1 al 3 d'octubre, de 7 a 11 de la nit, i l'acte inaugural ha comptat amb la presència de la consellera d'alimentació Teresa Jordà. A Catalunya hi conviuen més de 600 cellers embotelladors i 8.359 viticultors. A l'Empordà, en concret, hi ha 53 cellers inscrits a les Denominacions d'Origen catalanes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura