Les havaneres tornen a omplir de música Calella de Palafrugell

Palafrugell

Data: 05/07/2021

Intervé: Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell

El ritme de les havaneres va tornar a Calella de Palafrugell. Després d'un any  sense la cantada a causa de la Covid-19, Calella es va tornar a vestir de gala per celebrar el primer gran esdeveniment cultural de l'estiu. Amb totes les localitats plenes, la platja de Port Bo va presentar un aspecte immillorable per tornar a gaudir de les havaneres i les rumbes més conegudes. A més, el públic es va fer notar en els diversos vaixells del voltant de la platja, les cases particulars i els restaurants de la vora.

El protocol sanitari va estar present en tot moment. El concert va limitar l'entrada al 50% de l'aforament i es van establir controls per evitar grans aglomeracions al nucli antic de Calella. L'objectiu era que Calella donés el tret de sortida a l'estiu.

Els primers a pujar l'escenari van ser el grup Peix Fregit. Els palafrugellencs van interpretar temes com La colombiana i Ojos malginos, posant molt alt el nivell de la cantada des de l'inici. Tot seguit, Els Cremats, amb una proposta eclèctica, van oferir havaneres i rumbes com Lola la tavernera i Desperta la rumba de Barcelona, que van fer ballar des de les localitats als assistents. Per la seva banda, Ultramar va fer vibrar el concert amb cançons com L'havanera i el mar i Mare vull ser pescador. Per últim, el grup Port Bo va comptar amb la col·laboració de la cobla Els Montgrins i van fer cantar al públic amb La gavina i El capità.

El moment més esperat de la cantada va arribar al final, quan els quatre grups van pujar junts a l'escenari per cantar els dos temes més importants: La bella Lola i El meu avi. Al mateix temps, tot el públic feia volar els mocadors mentre cantava junt amb els artistes. Un altre moment emotiu van ser els aplaudiments que va rebre Dolors Bassa a l'inici i durant el concert. 

La 54a edició de la Cantada d'Havaneres va acabar amb els mocadors blancs omplint el cel de Calella, demostrant l'èxit i el gran nivell de les actuacions d'enguany.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura