Adults, infants i mascotes gaudeixen de la festa dels Tres Tombs a Calonge

La festa dels Tres Tombs torna un any més a Calonge per recordar els traginers amb animals de tir utilitzats durant segles a Catalunya a través de la festivitat de Sant Antoni Abat, protector dels animals. A banda de la possibilitat de beneir els animals de companyia, aquest any, com a novetat s'hi han inclòs diferents carruatges tirats per cavalls que s'espera repetir en les pròximes celebracions.

Aquest diumenge  5 de febrer Calonge ha celebrat la festa dels Tres Tombs començant amb una concentració dels participants en el pavelló d'esports i un esmorzar conjunt. Aquesta celebració es fa amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat, protector dels animals, i és tradició a moltes poblacions de Catalunya fer tres tombs amb els cavalls, carros i altres animals de tir per l'interior de la població.

Poc després ha començat la Cercavila de la Colla Gegantera de Calonge pels carrers del centre històric i fins als jardins del castell, seguit de l'inici dels Tres Tombs amb animals de tir que han sortit des del Passeig d'Hivern.

Aquest any la festa ha pogut comptar amb un nombre d'entre 25 i 30 cavalls, gràcies als veïns dels voltants i a la presència de l'hípica Unicorn. Inclús s'hi ha afegit alguna novetat que s'espera repetir durant les pròximes festivitats.

Antigament, es feien tres voltes al voltant d'un espai on es feia una gran foguera feta amb ramatge verd. Un cop el cristianisme té major presència, els tombs es fan al voltant de l'església o de la imatge del sant, des d'on es fa la benedicció dels animals.

Calonge recorda els traginers i carruatges utilitzats durant segles a través de la festa dels 3 tombs, una celebració tan arrelada al cor dels catalans que rememora la història de la nostra terra.

En molts indrets és costum portar mascotes com gats, gossos i ocells per ser beneïts un cop s'arriba a l'església, i així ha estat també a Calonge quan la Colla Gegantera, els carruatges, els cavalls, la gent i la resta d'animals han arribat al destí a les 11:30 del matí, per a qui tothom que volgués, pogués beneir al seu animal de companyia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura