El castell de Calonge acull una exposició del pintor August Puig

Calonge i Sant Antoni

Data: 14/08/2018

El castell de Calonge acollirà aquest dissabte 11 d’agost la inauguració d’una exposició de les obres del pintor August Puig, que tindrà lloc a les dotze del migdia. Fins a un conjunt de gairebé 40 peces que mostren l’art que volia plasmar Puig es podran visitar al Castell. La mostra que s’ofereix permet visualitzar la seva trajectòria artística, que va des de la seva estada a París a la dècada de 1940 fins a la dècada dels 80 i 90.
 
August Puig i Bosch (Barcelona, 1929 - Monells, 1999) va ser un pintor que va rebre les influències del fauvisme, del cubisme i de la pintura de Paul Klee, Kandinski i Joan Miró. També presenta afinitats amb els autors que formaven el grup Dau al Set. Se’l pot considerar un dels artistes més importants dins l’expressionisme abstracte. L’autor va gaudir d’una gran projecció internacional, exposant les seves obres a ciutats emblemàtiques com París, Estocolm, Frankfurt, Londres, Düsseldorf, Hannover, Los Angeles, Milà, Barcelona i Madrid. Puig fou un gran reivindicador del valor de la llibertat i, a través de l’art, pretenia canalitzar-la. Pel que fa al color, Puig destacava per inclinar-se per dues tendències: una en què predomina una gamma cromàtica molt àmplia i una que simplement tracta el color monocrom. Els grisos i blaus transparents tornassolats es combinen amb altres taques, textures i filaments de colors més vius.
 
L’exposició romandrà oberta fins al 30 de setembre, tret dels dilluns, de 18 a 21h. A partir del mes de setembre, el castell només obrirà els caps de setmana, seguint el mateix horari.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura