Els torrons se segueixen venent a bon ritme

INTERVÉ: Maria Teresa Camarasa, 'La Xixonenca' de Sant Feliu de Guíxols

De gintònic, de tòfona, de patates xips o amb curri. Només són algunes de les possibilitats més estrafolàries que s'estan posant sobre la taula els darrers anys, però els torrons tradicionals segueixen sent els reis de les Festes quan arriba l'hora de les postres

Un Nadal més, per moltes circumstàncies diferents i restriccions que se'ns posin al davant, som terra de torrons i en seguim comprant. Així ho noten els negocis especialitzats, com és el cas de La Xixonenca de Sant Feliu de Guíxols. Afirmen que només és Nadal un cop l'any i que les vendes d'aquests dolços indiquen que tenim ganes de viure'l. 

Sigui com sigui, i per molt que els temps canviïn, els productors especialitzats comenten que el Top 3 "torronaire" segueix sent la tripleta integrada pel de Xixona, el de l'Alacant i el de Crema Cremada. En tots ells, asseguren, és clau una bona matèria primera, encapçalada per ametlla marcona de màxima qualitat. Confessen també un detall que molts desconeixen: el torró de Xixona és pràcticament el mateix que el d'Alacant, però triturat.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura