Presenten el tercer volum de la col·lecció 'Catàlegs del Terracotta Museu'

INTERVÉ: Javier Balmaseda, artista

El Terracotta Museu ha presentat el tercer volum de la col·lecció 'Catàlegs del Terracotta Museu', dedicat a la instal·lació artística de Javier Balmaseda 'La ruta migratòria. Una singularitat paisatgística', que actualment es troba exposada en la Sala d'exposicions temporals del Terracotta Museu. Aquests catàlegs estan dissenyats per ser agrupats en forma de col·lecció, conformant un Llibre d'Exposicions on hi quedin plasmades totes les exposicions temporals que va acollint el museu.

De la mateixa manera que en els dos volums anteriors, dedicats a les exposicions de Javier Garcés i Madola, incorpora un reportatge fotogràfic amb el disseny, el procés creatiu de l'artista i el muntatge final de l'obra. En aquesta ocasió però, el nou catàleg compta amb un format diferent. Es tracta d'un pòster de grans dimensions que mostra en la cara principal la instal·lació en tota la seva magnitud; en l'altra cara es troba el recull d'imatges del procés creatiu. Aquest cartell ve plegat a l'interior d'una carpeta que conté el text d'Arnau Puig sobre l'artista i la seva obra.

'Ruta migratòria. Una singularitat paisatgística' és obra de l'artista d'origen cubà, Javier Balmaseda, i reprodueix un fragment de carretera de proporcions reals en la que l'asfalt està format per milers de crancs negres de ceràmica. Els crancs caribenys emigren cap al mar cada primavera per poder reproduir-se i en aquesta obra ho utilitza com una metàfora dels actuals èxodes migratoris. Cada un dels gairebé 3.000 crancs de ceràmica significa una de les persones que, com el mateix cranc, emigren amb l'objectiu de sobreviure.

L'acte de presentació del catàleg, que va tenir lloc aquest divendres, va comptar amb una visita comentada a la instal·lació a càrrec de l'artista, Javier Balmaseda.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura