Palamós fa 25 anys que aposta per apropar als escolars les arts escèniques i la música

Palamós

Data: 23/11/2022

Palamós va posar en marxa, l'any 1997, una campanya de promoció d'arts escèniques i música dirigida als escolars del municipi. El projecte, que es porta a terme al Teatre la Gorga des de la primera edició, enguany celebra vint-i-cinc anys. En la primera de les tres sessions d'aquest curs, s'han programat cinc espectacles de teatre.

El Centre Cultural La Gorga de Palamós, tal com el coneixem avui dia, enguany fa vint-i-cinc anys que està en funcionament. Des de l'inici de la seva posada en marxa ha acollit centenars d'actuacions, actes i activitats de tota mena. Entre elles, les que estan emmarcades dins la campanya d'arts escèniques i música per a escolars, que es va posar en marxa ja des d'aquell any 1997.

D'ençà que milers d'alumnes palamosins han viscut les seves primeres experiències com a públic d'espectacles culturals a La Gorga, i és que aquest és el propòsit amb el qual va néixer la campanya, el d'apropar la cultura i les arts escèniques als nens i nenes del municipi, fomentant així el seu esperit crític i fent que aquestes primeres preses de contacte amb l'art en viu siguin una experiència agradable i divertida.

La campanya s'estructura en tres sessions que coincideixen amb l'inici de cada trimestre escolar i estan dedicades, cada una d'elles, a un art diferent. La primera ha tingut lloc durant tot aquest mes de novembre, i ha proposat cinc espectacles de teatre de text. En totes les actuacions -que han estat Petit Univers de la Cia. Marcel Gros, Laika de la Cia. Xirriquiteula, Polzet de la Cia. Zum-Zum Teatre, Deja-Vú de la Cia. La Baldufa, i La Casa de les Gorguetes, que és una producció pròpia de la Gorga-, es busca fer partícips als alumnes. La de producció pròpia, interpretada per actors de Gespa Teatre i La Planeta, està enfocada als nens i nenes de P3, que trepitgen per primera vegada un teatre.

Les sessions de teatre han finalitzat aquesta setmana. El mes de gener la programació continuarà amb la música com a protagonista, i al mes de maig tindran lloc els espectacles de dansa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura