Queti López i Santi Prats fan el pregó de la Festa Major de Palamós

Palamós

Data: 25/06/2018

Cap de setmana de celebració a Palamós. Sant Joan porta a la vila la primera gran festa major de l'estiu a la comarca i milers de persones, tant locals com de poblacions veïnes, s'hi acosten per viure-la. Aquesta vegada el tret de sortida el van donar Queti López i Santi Prats, un matrimoni de carnissers conegudíssim entre els palamosins.

López i Prats van ser triats com a pregoners perquè enguany han tancat la carnisseria que regentaven al carrer Major, i que portava acumulada una activitat de 124 anys. Més enllà de la feina feta a nivell del comerç, se'ls relaciona amb diverses iniciatives, com el naixement del Cercle Artístic, la recuperació de la Rua de Carnaval el 1983 o el Carnaval a les botigues. 

Amb el seu pregó, en el que Prats no va poder evitar posar-se el davantal, començaven uns dies de festa a Palamós en els que tothom hi pot trobar el seu espai i que, com en el cas del matrimoni, poden acabar deixant grans records.

Com marca la tradició, abans del pregó l'Associació Atlètica Palamós va portar la Flama del Canigó amb la que a la nit de Sant Joan cremarien les fogueres. A Palamós ho farien a la platja, en la que la revetlla es va fusionar amb unes Barraques que una vegada més han estat multitudinàries i han comptat amb la presència de grups com Doctor Prats, Smoking Souls o l'Exèrcit d'Alliberament Musical. La Festa Major finalitzarà amb els focs artificials del dimarts 26 de juny

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura