Set famílies palamosines reben el certificat de nul·litat pels afusellaments franquistes

Palamós

Data: 23/03/2019

INTERVÉ: Ester Capella, Consellera de Justícia de la Generalitat

Les famílies de set palamosins afusellats pel franquisme l'any 1939 han rebut els documents de nul·litat de les sentències de mort.

Es tracta del certificat de reparació jurídica que expedeix la Generalitat des del juliol de 2017, que declara il·legals totes les sentències i resolucions dictades per causes polítiques a Catalunya entre l'abril de 1938 i el desembre de 1978. Els documents van estar lliurats per la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella.

La llista elaborada per l'Arxiu Nacional de Catalunya inclou un total de 165 persones de Palamós que van ser represaliades per tribunals franquistes. D'aquestes, una vintena van ser sentenciades a mort i executades.

Els noms dels afusellats amb els quals s'ha pogut contactar amb familiars són Juan Carol, Pedro Goiri, Lluís Pla, Antonio Rivas i José Ruiz. Per altra banda l'alcalde Lluís Puig ha estat l'encarregat de recollir el document de nul·litat dels que van ser alcaldes de Palamós, Dídac Garrell i Josep Fàbrega. Fàbrega i Pou també va ser diputat al Parlament per Esquerra Republicana.

Des de l'Ajuntament segueixen treballant per trobar familiars de la resta de represaliats del municipi per tal que tots puguin obtenir el document de nul·litat.

L'acte ha tingut lloc a la Sala Noble de l'Ajuntament de Palamós amb la presència d'un gran nombre de familiars d'aquests palamosins.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura