El FIMAG "més internacional" programa més de 70 espectacles en 11 indrets de Torroella

Torroella de Montgrí

Data: 29/03/2023

El Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí (FIMAG), que es celebrarà del 2 al 4 de juny, aglutinarà més de 70 espectacles professionals en 11 indrets de la localitat. Aquest dimarts s'ha presentat la seva programació, que combina números de petit format amb trobades de renom internacional com la Gran Gala.

Els guanyadors del Got Talent de França, Alain Simonov, o del Fool Us de Las Vegas, Hakan Berg, han confirmat la seva assistència al FIMAG. Serà l'edició més internacional del festival de Torroella de Montgrí, que es celebrarà del 2 al 4 de juny amb gairebé una vuitantena d'espectacles. Entre la programació, destaca la Gran Gala a l'Auditori Espai Ter amb números de mags que han fet la volta al món.
 

El FIMAG de l'any passat fou el més premiat i, enguany, és el més internacional. Fa goig veure un espectacle amb mags de Rússia, Corea del Sud, França, Suècia i Catalunya. Tot això, presentat per una maga andalusa, que ens va fer riure molt l'any passat i ens va encantar. - Abel Font, comunicació FIMAG

Tanmateix, les sessions de gran format es combinaran amb espectacles d'aforaments més acotats o inclús, instal·lats als carrers de la localitat. En total, seran 11 espais que reuniran les actuacions del festival, des del vessant del mentalisme, la cartomàgia, el close-up o els tallers pels més menuts.
 

Volem que els ciutadans es trobin amb moltes ofertes disponibles, segons amb qui vinguin i què volen veure. Hi ha des de màgia familiar, una sessió 'golfa' de nit o grans espectacles a l'Espai Ter. - Josep Martinoy, segon tinent d'alcalde

Més enllà de les actuacions, també es continua apostant per la fira professional, batejada com a FIMAGPro. Com a novetat, s'ha organitzat la primera Jornada Tècnica i de Debat sobre la Màgia a Catalunya, on participaran les principals societats de màgia, professionals, organitzadors de festivals i programadors.
 

Volem debatre sobre l'estat de la qüestió, ja que creiem que el sector no va prou bé. Des del FIMAG barrejarem diferents actors perquè discuteixin sobre les mancances i així, fer d'altaveu a les seves inquietuds. - Abel Font

Les entrades per assistir als espectacles de pagament ja estan a la venda a través del web del festival. Els preus oscil·len entre els 28 i els 4 euros. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura